Klik hier als de nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven.
 
 
 
nieuwsbrief 10 / houthavenkade zaandam
 
Houthavenkade Zaandam
 
 
 
Buitenterrein
 
In verband met de veiligheid van fietsers en voetgangers is er gezamenlijk met de gemeente besloten om de fietsers en voetgangers tijdens de bouw van de Houthavenkade van de rijbaan te halen. 
Hiervoor is door Ten Brinke een nieuw fiets- en voetpad langs het water aangelegd. Dit is nagenoeg gereed. De helling van de oversteekplaats brug eilandzijde is iets te steil geworden en zullen we binnenkort aanpassen. Het aanbrengen van de belijning is gereed en bebording volgt week 18.

Een vervolgstap ten behoeve van de veiligheid van de weggebruikers van de Houthavenkade en Havenstraat is dat de vrachtauto's vanaf juli 2024 zo veel mogelijk rechtstreeks vanaf de N203 de bouwplaats op rijden.  Deze inrit zal helaas ten koste gaan van een deel van het hondenuitlaatveldje. 
De gemeente heeft, na overleg met de adoptiecontractanten, hiervoor op 20 maart een toelichtingsbord bij het hondenuitlaatveld geplaatst. Eind april zal het hondenuitlaatveld worden aangepast.

Na het aanbrengen van de uitrit zullen we ook een scherm langs de N203 gaan aanbrengen om het inschijnen van koplampen van auto's op de kruising Albert Heijnweg en N203 in de omliggende woningen te voorkomen.

Langs de bouwhekken wordt momenteel door omwonenden geparkeerd. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Vriendelijk verzoeken wij u op een andere locatie te parkeren.

 
 
Blok A
 
We zijn gestart met het grondwerk van de fundering en de riolering. In week 18 zal de 2e torenkraan worden geplaatst.
 
 
Blok b
 
De wanden en kolommen van de begane grondvloer zijn bijna allemaal geplaatst. Komende week worden de 1e verdiepingsvloeren aangebracht.
 
 
Blok CD
 
Aangezien dit blok het grootst is zal het heiwerk ook het langst duren. Waar mogelijk zullen we met meerdere heistellingen gaan werken om de geluidsoverlast zo kort mogelijk te houden. Gezien de hoeveelheid palen verwachten we wel tot juni 2024 hiervoor nodig te zijn. Dit kan eventueel uitlopen.
 
 
D1 D2
 
Het heiwerk van blok D1 en D2 is gereed. We zijn gestart met het grondwerk en de funderingen.
 
 
C2 D7
 
Het heiwerk zal 12 maart gereed zijn.
 
 
C1
 
Week 19 starten we met het heiwerk.
 
 
WKO
 
We zijn gestart met de kelder. De vloer is gestort en een deel van de wanden is aangebracht. We verwachten eind april klaar te zijn met de kelder.
 
Houthavenkade Zaandam
 
 
 
 
Ten Brinke vestiging Almelo
Twentepoort Oost 14
7609 RG Almelo
T +31 88 8485 100 
W Ten Brinke
@ almelo@tenbrinke.com
Als u zich wilt afmelden, klik dan hier.
 
 
Volg ons
 
 
 
Foto's: © Ten Brinke Group B.V., © Shutterstock.com
Colofon | Privacyverklaring | Disclaimer